Om Christus’ Liefde in Christus’ rijk

Geschiedenis van de Congregaties van Zusters van de H. Vincentius a Paulo te Deftinge en te Viane

In de kapel van het klooster te Deftinge werd op vrijdag 05/12/2014 het boek voorgesteld “Om Christus’ Liefde in Christus’ Rijk”
De inleiding werd gegeven door Ludwig De Temmerman, voorzitter van de GHK Triverius.
Achtereenvolgens mochten Zuster Godelieve De Wulf (Algemene Overste van de Congregatie), Jurgen Soetens (burgemeester van Lierde), E.H. Kanunnik Frans Hitchinson (deken van Geraardsbergen), André Premereur (auteur) hun toespraak houden.
De muzikale harpintermezzo’s werden gebracht door Sofie Baguet.
Onder de prominente aanwezigen waren bisschop Luc Van Looy, E.H. Kanunnik Frans Hitchinson, algemeen Overste van de Congregatie Zuster Godelieve De Wulf en burgemeester Jurgen Soetens de eersten die het boek in ontvangst mochten nemen.
De receptie in de refter van het klooster werd aangeboden door de Congregatie en door het gemeentebestuur van Lierde.

Het gloednieuwe boek is een gezamelijke uitgave van de Congregatie van Zusters van de H.Vincentius a Paulo en van de Geschied-en Heemkundige Kring Triverius, met de steun van de gemeente Lierde.
Het boek werd samengesteld door André Premereur, ondervoorzitter van de GHK Triverius.
De voorstelling was tevens de start van de uitzonderlijke expo KLOOSTER DEFTINGE – VIANE dewelke op zaterdag 06 en zondag 07 december 2014 gratis open was voor het publiek.

De eerste druk van dit boek is uitverkocht en niet langer verkrijgbaar via de Geschied- en Heemkundige Kring Triverius.
Van de tweede druk zijn nog een aantal exemplaren voorradig.
Eventuele geïnteresseerden kunnen nog contact opnemen met de auteur tel. 0485/05.98.91, e-mail andre.premereur@scarlet.be
of rechtstreeks met de zustergemeenschap in Tielrode tel. 03/243.19.78 (Zusters van de H. Vincentius a Paulo, Antwerpse Steenweg 103, 9140 Temse-Tielrode)
Het boek kost 32 Euro afgehaald; wie het boek wenst toegestuurd te krijgen met de post betaalt 9 euro extra voor verpakking en verzending.